Ontruimingsplattegrond

Preventief heeft een jarenlange ervaring en zeer brede deskundigheid op het gebied van het vervaardigen van ontruimingsplattegronden. Dit uiteraard volgens de op dit moment geldende normen en wetgeving.

Ontruimingsplattegronden worden op duidelijk zichtbare plaatsen in het gebouw geplaatst om het personeel en bezoekers te informeren hoe men het gebouw in geval van een noodsituatie moet verlaten. Dankzij een ontruimingsplattegrond weet u waar u zich bevindt, welke vluchtwegen en nooduitgangen er zijn, de plaats van blus- en reddingsmiddelen en de verzamelplaats buiten het gebouw.

In het kader van de brandveiligheid dienen deze vluchtroutes in het gebouw aanwezig te zijn. Het vervaardigen van een ontruimingsplattegrond gebeurt in overleg en volgens de laatste richtlijnen de NEN EN-ISO 7010:2012 (voorheen NEN 1414 symbolen voor veiligheidsvoorzieningen op ontruimings- en aanvalsplattegronden en NEN 6088 vluchtweg aanduiding).

Inventarisatie ontruimingsplattegrond

De inventarisatie voor het maken van een ontruimingsplattegrond vindt bij u op locatie plaats. Hierbij zullen alle voorzieningen welke vermeld dienen te worden op de ontruimingsplattegronden zoals brandblussers, vluchtwegen en nooduitgangen door ons opgenomen worden. Tevens zal er gekeken worden naar de overige Arbo- en Brandweertechnische zaken zoals: nood- en vluchtwegverlichting, brand- en ontruimingsinstallaties, vluchtweginrichting, blusmiddelen, EHBO middelen, pictogrammen enzovoorts. Mochten er zaken zijn die niet aanwezig zijn of voor verbetering vatbaar zijn dan zullen wij u dit als advies doen toekomen.

Eventuele ontbrekende gegevens dienen achteraf door de opdrachtgever aangeleverd te worden om de plattegronden te kunnen afwerken. Wij maken hiervan een concept en zenden deze digitaal aan u retour met het verzoek deze te controleren op volledigheid. Zodra wij akkoord hebben ontvangen worden de plattegronden afgedrukt waarna levering kan plaatsvinden. U ontvangt de plattegronden tevens digitaal in PDF bestand.

Lijsten en montage

Natuurlijk kunnen wij voor u ook lijsten in diverse uitvoeringen leveren. Standaard maken wij gebruik van een aluminium kliklijst. De kosten hiervoor bedragen:

  • Aluminium klik wissellijst A3 € 17,35
  • Aluminium klik wissellijst A4 € 12,45

Indien uw voorkeur uitgaat naar een andere lijst dan is dit uiteraard mogelijk, wij maken dan een voorstel op maat.

Wij leveren dan de plattegronden ingelijst en inclusief montagemiddelen. U draagt zelf zorg voor montage aan de wand.

Preventief draagt zorg voor:

  • de benodigde plattegronden in kleur;
  • op de plattegronden aangeven: vluchtinrichtingen – vluchtwegen – handbrandmelders – blusmiddelen – hoofdingang – verbandmiddelen – verzamelplaats – tussentijds overleg plegen met de belanghebbende.

De opdrachtgever draagt zorg voor:

  • medewerking aan tussentijds overleg met Preventief BV;
  • aanleveren van tekeningen van de gebouwen;
  • aanleveren van de benodigde informatie;
  • goedkeuring geven aan het concept;
  • de montage van de ontruimingsplattegronden.

Wilt u een ontruimingsplattegrond laten opstellen?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Heeft u een vraag?
Bel naar 073 599 32 37
Wij helpen u graag!