Reanimatie en AED

€ 38,00 excl. BTW p.p.
Kies gewenste dag:
Aantal beschikbare plaatsen: 0
Wil je deze cursus volgen in een andere plaats?
Zoek in onze landelijke kalender.

Reanimatie cursus

Een AED en reanimatie cursus volgen is geschikt voor zowel particulieren als mensen uit het bedrijfsleven. Bij Preventief leren we u tijdens een praktijkgerichte training hoe u levens kunt redden door middel van reanimatie en het gebruiken van AED apparatuur. De trainingen zijn toegankelijk voor een breed publiek en kunnen tevens in-company en op maat gemaakt worden door de ervaren EHBO-docenten.

Waarom een reanimatie cursus volgen?

Als iemand een circulatiestilstand  krijgt, is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen. De eerste minuten zijn namelijk cruciaal. Door een reanimatie cursus te volgen, kunt u levens redden. U leert tijdens de cursus reanimeren én alles wat daar bij komt kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de alarmdiensten contacteren en iemand in een stabiele zijligging leggen. Zo voert u met zelfvertrouwen de reanimatie uit en blijft u kalm: hoe stressvol de situatie ook kan zijn.

Voor wie is een AED en reanimatie cursus geschikt?

De AED en reanimatie cursus is geschikt voor iedereen die wil leren reanimeren. Zowel particulieren als mensen uit het bedrijfsleven zijn bij Preventief welkom voor een cursus op maat. Zo is de reanimatiecursus een goede aanvulling op een EHBO of BHV cursus. Ook als u voor uw werk veel in contact komt met mensen of wellicht iemand in uw directe omgeving heeft met hartproblemen, is een AED cursus interessant. Alle cursussen van Preventief zijn toegankelijk voor een breed publiek.

Welke onderwerpen komen aan bod tijdens een reanimatie en AED cursus?

De cursus reanimeren en defibrilleren en AED cursus van Preventief zijn ontworpen aan de hand van de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van NRR lesmateriaal en de NRR reanimatie eindtermen.

Onderwerpen die tijdens de AED en reanimatie cursus onder andere aan bod komen zijn:
Hoe herkent u een circulatiestilstand?
Hoe en wanneer schakelt u professionele hulp in?
Hoe gaat het reanimeren in zijn werk?
Hoe kunt de AED apparatuur bedienen?
Hoe legt u iemand in een stabiele zijligging?

Welk lesmateriaal wordt gebruikt tijdens de reanimatie & AED cursus?

Preventief werkt met NRR lesmateriaal. Tijdens de training zorgt het team voor praktijkgerichte voorbeelden en realistische scenario’s. Na afloop van de training ontvangt u een hand-out. Hierin kunt u alle informatie rustig nalezen. Indien gewenst, kunt u tijdens de cursus aantekeningen maken.

Reanimatie & AED examen en certificering

U sluit de cursus reanimatie en defibrilleren af met een praktijkexamen. De reanimatie docent van Preventief zal deze afnemen. Tevens worden er tijdens de opleiding verschillende competenties getoetst. Als u de reanimatietraining succesvol heeft afgerond, ontvangt  u een bewijs van deelname van Preventief BV. Het is raadzaam om elk jaar een opfriscursus te komen volgen. Uw certificaat is namelijk maar een jaar geldig. Nogmaals een basis reanimatiecursus volgen is noodzakelijk als u langer dan een jaar wacht met het volgen van een opfriscursus.

Is het mogelijk om een vergoeding van uw zorgverzekeraar te krijgen?

In sommige gevallen heeft u recht op een vergoeding van uw zorgverzekering voor het volgen van een reanimatie cursus. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en verzekeringspakket. Het is dus aan te raden om vooraf uw zorgverzekeraar te raadplegen of via de zorgwijzer te controleren of uw zorgverzekeraar de kosten van reanimatie en AED cursussen vergoed. De vergoeding loopt in sommige gevallen op tot de volledige cursusprijs.

Inschrijven voor een AED en reanimatie cursus

Via de website van Preventief kunt u zich direct inschrijven voor de AED en reanimatie cursus. De cursus wordt aangeboden in ons oefencentrum in Hedel. Contacteer het team van Preventief gerust als u vragen heeft of meer informatie wilt over de reanimatie AED cursus. Bij Preventief bent u tevens welkom voor diverse andere cursussen en cursussen in het Engels.

Reanimatie & AED cursus in-company en op maat

Bij Preventief is het mogelijk om een reanimatie en AED cursus op uw locatie te boeken en/of op maat te laten maken voor uw bedrijf of situatie. Het team van Preventief luistert naar uw wensen en denkt mee over de invulling van de reanimatietrainingen. Uiteraard volgt u de training op de dag en tijdstip die u het beste uitkomt.

Het volgen van een cursus AED en reanimatie op locatie of maat biedt de volgende voordelen:
U oefent in uw eigen werkomgeving. Scenario’s zijn hierdoor zo realistisch mogelijk.
U en uw medecursisten hebben geen extra reistijd en reiskosten.
De cursus reanimatie AED vindt plaats op een dag en tijd die u het beste uitkomt.
Een reanimatie cursus op maat sluit goed aan bij uw persoonlijke wensen en situatie.
U volgt de cursus op een vertrouwde locatie en met uw collega’s.

Waarom een Reanimatie en AED opleiding volgen bij Preventief?

Een reanimatie cursus bij Preventief volgen kent verschillende voordelen. Zo heeft Preventief meer dan 25 jaar ervaring met het geven van veiligheidstrainingen en EHBO cursussen. Onze vakbekwame EHBO-docenten hebben een passie voor hun vak én leggen u graag op een toegankelijke, praktijkgerichte en geduldige wijze de lesstof uit. Door de realistische scenario’s kunt u zich goed voorbereiden op een noodsituatie. Uiteraard komt ook de theorie aan bod.

Bij Preventief bieden we bovendien een cursus aan die past bij u en uw wensen. Zo is de AED cursus zeer geschikt voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs, de horeca of transport. Ook particulieren die – om welke reden dan ook – graag willen leren reanimeren, zijn bij ons van harte welkom.

Welke andere cursussen biedt Preventief?

Naast de reanimatie cursus bent u bij Preventief welkom voor diverse andere cursussen. Zo is de cursus EHBO zeer geschikt om te volgen voor of na de AED cursus. De EHBO cursus eerste hulp aan kinderen richt zich met name op mensen die werkzaam zijn met (kleine) kinderen. Een andere belangrijke cursus in het bedrijfsleven is de BHV cursus. Elk bedrijf moet een aantal BHV´ers in dienst hebben die het hoofd koel houden tijdens noodsituaties. U vormt een belangrijke schakel in het team en biedt eerste hulp bij allerlei scenario’s.

Tot slot bent u bij Preventief aan het juiste adres om uw code 95 te behalen. Deze code is van groot belang voor beroepschauffeurs binnen bepaalde sectoren en beroepen. Voor meer informatie over de cursussen, kunt u vrijblijvend contact met het team opnemen. Op de website vindt u meer informatie over de trainingen en kunt u zich direct inschrijven voor een cursus bij Preventief.

Veldweg 6-F - 5321 JE Hedel