Waarom een BHV herhaling?

Het herhalen van de BHV-kennis en vaardigheden is een must voor elke BHV’er. Regelmatig worden bedrijven, scholen en instellingen geconfronteerd met calamiteiten, ongevallen of brand. Snel en accuraat ingrijpen is dan geboden en kan zelfs levens redden. Als bedrijfshulpverlener bent u in staat om direct hulp te verlenen. Een BHV herhaling zorgt ervoor dat u geoefend blijft en handelt volgens de laatste richtlijnen en inzichten.

Voor wie is de BHV-herhalingscursus bedoeld?

De BHV herhaling is bedoeld voor deelnemers die in het bezit zijn van een geldig BHV-diploma.

Waarom een BHV-herhalingscursus volgen?

Met een BHV-herhalingscursus houdt u uw kennis up-to-date en blijft uw BHV-diploma geldig. Het diploma Bedrijfshulpverlening is 1 jaar geldig. Wilt u uw BHV-diploma behouden? Dan moet u jaarlijks de BHV herhaling volgen.
Volgens de Arbowet moet elk bedrijf en elke instelling of school bedrijfshulpverlening regelen en zorgen voor één of meerdere opgeleide bedrijfshulpverleners. Een goede BHV-organisatie voorkomt, beperkt en/of bestrijdt schade en/of letsel op de werkvloer bij incidenten. Veiligheid staat voorop, maar dit stopt niet bij het opleiden. Bedrijfshulpverleners moeten aantoonbaar deskundig en geoefend blijven. Heeft een bedrijfshulpverlener deelgenomen aan de BHV-herhalingstraining? Dan kunt u dit direct aantonen.

Inhoud BHV-herhalingscursus

De herhalingscursus Bedrijfshulpverlening (BHV) volgt de richtlijnen en eindtermen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV). De training duurt 1 dag of 2 dagdelen, biedt veel afwisseling in theorie en praktijk en heeft een jaarlijks wisselend lesprogramma.

De BHV herhaling bestaat uit de volgende 4 modules:

 • Niet-spoedeisende Eerste Hulp
  Snijwonden, brandwonden, oogletsel, kneuzing, verstuiking, botbreuken,
 • Spoedeisende Eerste Hulp
  Verslikking, reanimatie, bedienen AED, eerste hulp bij ziektebeelden (epilepsie, beroerte, hartinfarct, suikerziekte, shock)
 • Brandbestrijding
  Blussen van een beginnende brand, branddriehoek, brandklassen, brandslanghaspel, sproeischuimblusser, CO2 blusser, poederblusser, blusdeken
 • Ontruiming
  Communicatie, alarmeren, deurprocedure en ontruiming

We maken gebruik van de inpandige blusruimtes en scenarioruimtes in ons oefencentrum in Hedel, nabij ’s-Hertogenbosch en Zaltbommel. Hier leren cursisten omgaan met blusmiddelen, echt vuur blussen, eerste hulp verlenen bij realistisch nagebootste ongevalssituaties, het uitvoeren van de deurprocedure en een ontruimingsoefening.

BHV-certificering

Heeft u de herhaling met goed gevolg doorlopen? Dan ontvangt u standaard het BHV-herhalingscertificaat van Preventief BV, kosten hiervoor zijn bij de prijs inbegrepen. Het is ook mogelijk te kiezen voor het onafhankelijke NIBHV herhalingscertificaat, de meerprijs hiervoor bedraagt € 5,- exclusief BTW per persoon en dit kan bij aanmelding worden aangegeven.

BHV herhaling en CCV Code 95 voor beroepschauffeurs

Helaas is het vanaf 2018 niet meer mogelijk om de uren van de BHV herhaling te registreren voor Code 95. Om u toch van dienst te kunnen zijn heeft Preventief speciale Code 95 nascholingsdagen ingepland.

BHV-herhalingscursus open inschrijving

U kunt zich direct inschrijven voor de cursus BHV herhaling in ons oefencentrum in Hedel. Daarnaast kunt u deelnemen aan de open inschrijving in een van de 17 oefencentra in Nederland.

BHV-herhalingscursus in-company en BHV-herhalingscursus op maat

Misschien wilt u de herhalingstraining bedrijfshulpverlening op uw eigen locatie organiseren of helemaal op maat laten invullen? Ook dat is mogelijk. De voordelen?

 • U kiest de dag en tijd die voor uw organisatie het beste uitkomt;
 • Wij stemmen de inhoud van de BHV-cursus geheel af op uw specifieke bedrijfssituatie en risico’s;
 • Cursisten oefenen eigen procedures in hun eigen werkomgeving;
 • Cursisten hoeven niet te reizen.

Waarom uw BHV herhaling bij Preventief?

 • 20 jaar ervaring in BHV-trainingen, veiligheidsadvies en dienstverlening;
 • Vakbekwaam BHV-docententeam;
 • Prettige afwisseling van theorie en veel praktijk;
 • Realistische trainingsomgeving met gecontroleerde blusruimtes en natuurgetrouwe scenario’s;
 • Ongevalssituaties oefenen met een ervaren lotusslachtoffer;
 • Heldere all-in prijzen: kosten voor diploma, lunch en consumpties inbegrepen.
Toon alle cursussen