BHV herhaling Eerste Hulp

Het herhalen van de BHV-kennis en vaardigheden is een must voor iedere BHV’er. Regelmatig worden scholen, bedrijven en instellingen geconfronteerd met ongevallen brand of calamiteiten. Snel en adequaat ingrijpen is dan geboden en kan zelfs levens redden. Als bedrijfshulpverlener bent u in staat om direct hulp te verlenen. De BHV herhaling Eerste Hulp zorgt ervoor dat u geoefend blijft en handelt volgens de laatste richtlijnen en inzichten.

Voor wie is de BHV-herhalingscursus Eerste Hulp bedoeld?

De BHV herhaling Eerste Hulp is bedoeld voor deelnemers die in het bezit zijn van een geldig BHV-certificaat Eerste Hulp.

Waarom een BHV-herhalingscursus volgen?

Met een BHV-herhalingscursus houdt u uw kennis up-to-date en blijft uw BHV-diploma geldig. Het diploma Bedrijfshulpverlening is 1 jaar geldig. Wilt u uw BHV-diploma behouden? Dan moet u jaarlijks de BHV herhaling volgen.
Volgens de Arbowet moet elk bedrijf en elke school of instelling bedrijfshulpverlening regelen en zorgen voor één of meerdere opgeleide bedrijfshulpverleners. Een goede BHV-organisatie voorkomt, beperkt en/of bestrijdt schade en/of letsel op de werkvloer bij incidenten. Veiligheid staat voorop, maar dit stopt niet bij het opleiden. BHV’ers moeten aantoonbaar deskundig en geoefend blijven. Heeft een bedrijfshulpverlener deelgenomen aan de BHV herhalingstraining Eerste Hulp? Dan kunt u dit direct aantonen.

Inhoud BHV-herhalingscursus Eerste Hulp

De Herhalingscursus Bedrijfshulpverlening Eerste Hulp (BHV EH) volgt de richtlijnen en eindtermen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV).

Het onderdeel Eerste Hulp duurt 1 dagdeel, biedt veel afwisseling in theorie en praktijk en heeft een jaarlijks wisselend lesprogramma:

 • Niet-spoedeisende Eerste Hulp
  Snijwonden, brandwonden, oogletsel, kneuzing, verstuiking, botbreuken,
 • Spoedeisende Eerste Hulp
  Verslikking, reanimatie, bedienen AED, eerste hulp bij ziektebeelden
  (epilepsie, beroerte, hartinfarct, suikerziekte, shock)

BHV-certificering

De BHV-herhalingstraining Eerste Hulp volgens richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) wordt standaard afgesloten met Preventief BV certificering.
Indien uw voorkeur uitgaat naar de onafhankelijke NIBHV certificering is dat uiteraard ook mogelijk. De extra kosten hiervoor bedragen € 5,- excl. BTW per persoon. U kunt uw keuze kenbaar maken bij uw aanmelding.

BHV-herhalingscursus open inschrijving

U kunt zich direct inschrijven voor de cursus BHV herhaling Eerste Hulp in ons oefencentrum in Hedel. Daarnaast kunt u deelnemen aan de open inschrijving in een van de 17 oefencentra in Nederland.

BHV-herhalingcursus in-company en BHV-herhalingscursus op maat

Wanneer de BHV-herhalingstraining plaatsvindt binnen uw bedrijf wordt de inhoud op maat gemaakt. We bestuderen het ontruimingsplan en de ontruimingsplattegronden bespreken de restrisico’s vanuit de RI&E en stemmen de invulling van ons lesprogramma hierop af. De voordelen?

 • U kiest de dag en tijd die voor uw organisatie het beste uitkomt;
 • Wij stemmen de inhoud van de Eerste Hulp cursus geheel af op uw specifieke bedrijfssituatie en risico’s;
 • Cursisten oefenen eigen procedures in hun eigen werkomgeving;
 • Cursisten hoeven niet te reizen.

Waarom uw BHV herhaling Eerste Hulp bij Preventief?

 • 20 jaar ervaring in BHV-trainingen, veiligheidsadvies en dienstverlening;
 • Vakbekwaam BHV-docententeam;
 • Prettige afwisseling van theorie en veel praktijk;
 • Realistische trainingsomgeving met natuurgetrouwe scenario’s;
 • Ongevalssituaties oefenen met een ervaren lotusslachtoffer;
 • Heldere all-in prijzen: kosten voor diploma, lunch en consumpties inbegrepen.
Toon alle cursussen