BHV herhaling Brand en Ontruiming

Het herhalen van de BHV-kennis en vaardigheden is een must voor iedere BHV’er. Regelmatig worden scholen, bedrijven en instellingen geconfronteerd met ongevallen, calamiteiten of brand. Snel en accuraat ingrijpen is dan geboden en kan zelfs levens redden. Als bedrijfshulpverlener bent u in staat om direct hulp te verlenen. De BHV herhaling Brand en Ontruiming zorgt ervoor dat u geoefend blijft en handelt volgens de laatste richtlijnen en inzichten.

Voor wie is de BHV-herhalingscursus Brand en Ontruiming bedoeld?

De BHV herhaling Brandbestrijding en Ontruiming is bedoeld voor deelnemers die in het bezit zijn van een geldig BHV-certificaat Brand en Ontruiming.

Bent u in het bezit van een geldig EHBO diploma? Dan krijgt u vrijstelling voor het onderdeel Eerste Hulp en ontvangt u na deelname aan de BHV herhaling Brand en Ontruiming het BHV-herhalingscertificaat compleet.

Waarom een BHV-herhalingscursus volgen?

Met een BHV-herhalingscursus houdt u uw kennis up-to-date en blijft uw BHV-diploma geldig. Het diploma Bedrijfshulpverlening is 1 jaar geldig. Wilt u uw BHV-diploma behouden? Dan moet u jaarlijks de BHV herhaling volgen.
Volgens de Arbowet moet elk bedrijf en elke instelling of school bedrijfshulpverlening regelen en zorgen voor één of meerdere opgeleide bedrijfshulpverleners. Een goede BHV-organisatie voorkomt, beperkt en/of bestrijdt schade en/of letsel op de werkvloer bij incidenten. Veiligheid staat voorop, maar dit stopt niet bij het opleiden. Bedrijfshulpverleners moeten aantoonbaar deskundig en geoefend blijven. Heeft een bedrijfshulpverlener deelgenomen aan de BHV-herhalingstraining Brand en Ontruiming? Dan kunt u dit direct aantonen.

Inhoud BHV-herhalingscursus Brand en Ontruiming

De Herhalingscursus Bedrijfshulpverlening Brand en Ontruiming (BHV BO) volgt de richtlijnen en eindtermen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV).

Het onderdeel Brand en Ontruiming duurt 1 dagdeel, biedt veel afwisseling in theorie en praktijk en heeft een jaarlijks wisselend lesprogramma:

 • Brandbestrijding
  Blussen van een beginnende brand, branddriehoek, brandklassen, brandslanghaspel, sproeischuimblusser, CO2 blusser, poederblusser, blusdeken
 • Ontruiming
  Communicatie, alarmeren, deurprocedure en ontruiming

BHV-certificering

De BHV-herhalingstraining Brand en Ontruiming volgens richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) wordt standaard afgesloten met Preventief BV certificering.
Indien uw voorkeur uitgaat naar de onafhankelijke NIBHV certificering is dat uiteraard ook mogelijk. De extra kosten hiervoor bedragen € 5,- excl. BTW per persoon.U kunt uw keuze kenbaar maken bij uw aanmelding.

BHV herhaling open inschrijving

U kunt zich direct inschrijven voor de cursus BHV herhaling Brand en Ontruiming in ons oefencentrum te Hedel. Daarnaast kunt u deelnemen aan de open inschrijving in een van de 17 oefencentra in Nederland.

BHV-herhalingcursus in-company en BHV-herhalingstraining op maat

Wanneer de BHV-herhalingstraining plaatsvindt binnen uw bedrijf wordt de inhoud op maat gemaakt. We bestuderen het ontruimingsplan en de ontruimingsplattegronden bespreken de restrisico’s vanuit de RI&E en stemmen de invulling van ons lesprogramma hierop af. De voordelen?

 • U kiest de dag en tijd die voor uw organisatie het beste uitkomt;
 • Wij stemmen de inhoud van de BHV-cursus geheel af op uw specifieke bedrijfssituatie en risico’s;
 • Cursisten oefenen eigen procedures in hun eigen werkomgeving;
 • Cursisten hoeven niet te reizen.

Waarom uw BHV herhaling bij Preventief?

 • 20 jaar ervaring in BHV-trainingen, veiligheidsadvies en dienstverlening;
 • Vakbekwaam BHV-docententeam;
 • Prettige afwisseling van theorie en veel praktijk;
 • Realistische trainingsomgeving met gecontroleerde blusruimtes en natuurgetrouwe scenario’s;
 • Heldere all-in prijzen: kosten voor Preventief certificering, lunch en consumpties inbegrepen.
Toon alle cursussen