Waarom een BHV-cursus Eerste Hulp?

Een goede BHV-organisatie voorkomt, beperkt en/of bestrijdt schade en/of letsel op de werkvloer bij incidenten. Veiligheid staat voorop. Na het volgen van de BHV cursus Eerste Hulp weet de cursist de situatie juist in te schatten en adequaat hulp te verlenen bij bijvoorbeeld: botbreuken, brandwonden, bewusteloosheid en snijwonden. Tevens maakt de Reanimatie en het gebruik van de AED standaard onderdeel uit van deze opleiding.

Voor wie is de BHV-opleiding Eerste Hulp bedoeld?

De BHV-cursus Eerste Hulp is een onderdeel van de complete BHV-cursus. De opleiding Bedrijfshulpverlener Eerste Hulp is bestemd voor personen die deel gaan uitmaken van een BHV-organisatie. Speciale voorkennis is niet nodig.

Inhoud Basis BHV-cursus Eerste Hulp

De Basis BHV-cursus Eerste Hulp volgt de richtlijnen en eindtermen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV). De training duurt 1 dag of 2 dagdelen en biedt veel afwisseling tussen theorie en praktijk. De module bedrijfshulpverlening Eerste Hulp bestaat uit de volgende 2 modules:

 • Niet-spoedeisende Eerste Hulp
  Snijwonden, brandwonden, kneuzingen, botbreuken, oogletsel, vergiftiging
 • Spoedeisende Eerste Hulp
  Noodvervoersgreep van Rautek, verslikking, reanimatie, bediening AED, eerste hulp bij ziektebeelden (epilepsie, beroerte, hartinfarct, suikerziekte, shock)

De BHV-cursus Eerste Hulp vindt plaats in ons oefencentrum in Hedel, tussen ’s-Hertogenbosch en Zaltbommel.
Voor de BHV-module Eerste Hulp maken we gebruik van de scenarioruimtes. Hier bootsen we realistische ongevalssituaties na, onder andere met medewerking van een Lotusslachtoffer.

Lesmateriaal

Het NIBHV lesboek ‘Basisopleiding bedrijfshulpverlening’. Het BHV-cursusboek is bij de cursusprijs inbegrepen.

BHV-examen en certificering

Het BHV-examen bestaat voor het deelcertificaat Eerste Hulp uit een praktijkgedeelte en een theorie-examen. De praktische vaardigheden worden gedurende de lesdag getoetst. Het theorie-examen vindt aan het einde van de lesdag plaats onder beoordeling van het NIBHV.

Cursisten die zowel de praktijkonderdelen als het theorie-examen met een voldoende afsluiten, ontvangen het NIBHV-certificaat Eerste Hulpverlener. Het certificaat is geldig tot één jaar na afgiftedatum. De kosten voor het examen en het certificaat zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

BHV en CCV Code 95 voor beroepschauffeurs

Helaas is het vanaf 2018 niet meer mogelijk om de uren van de BHV cursus te registreren voor Code 95. Om u toch van dienst te kunnen zijn heeft Preventief speciale Code 95 nascholingsdagen ingepland.

BHV-opleiding Eerste Hulp inschrijving

U kunt zich direct inschrijven voor de BHV-training Eerste Hulp in ons oefencentrum in Hedel. Daarnaast kunt u deelnemen aan de open inschrijving in een van de 17 oefencentra in Nederland.

BHV-cursus Eerste Hulp in-company en BHV-training op maat

Het deelcertificaat Eerste Hulp volgen op uw eigen locatie of helemaal op maat? Ook dat is mogelijk. Natuurlijk op een dag en tijdstip die u het beste uitkomen. De voordelen?

 • We stemmen de inhoud van de cursus af op uw specifieke bedrijfssituatie;
 • Cursisten oefenen in hun eigen werkomgeving;
 • Cursisten hebben geen reistijd.

Waarom uw BHV-cursus Eerste Hulp bij Preventief?

 • 20 jaar ervaring in Veiligheidstrainingen en BHV-dienstverlening;
 • Vakbekwame BHV-docenten;
 • Prettige combinatie van theorie met veel praktijk;
 • Ervaren Lotusslachtoffer bij de Eerste Hulp-modules;
 • Heldere all-in prijs: lesboek, examen, diploma, lunch en consumpties inbegrepen.
Toon alle cursussen