Waarom een BHV-cursus e-learning?

De BHV-cursus (Bedrijfshulpverlening) is een verplicht onderdeel binnen de Arbowet. Volgens deze wet moet elk bedrijf en elke instelling of school bedrijfshulpverlening regelen en zorgen voor één of meerdere opgeleide bedrijfshulpverleners. Een goede BHV-organisatie voorkomt, beperkt en/of bestrijdt schade en/of letsel op de werkvloer bij incidenten. Veiligheid staat voorop. Heeft een bedrijfshulpverlener de opleiding goed doorlopen en het BHV-diploma behaald? Dan voldoet de werkgever/directie aantoonbaar aan de wettelijke basisverplichting voor bedrijfshulpverlening. De BHV-cursus e-learning is een goed alternatief voor de tweedaagse BHV cursus.

Verschil BHV-cursus en BHV-cursus e-learning

Het grootste verschil tussen de standaard BHV-opleiding en de opleiding met e-learning, ook wel blended learning genoemd, is de manier waarop de theorie behandeld wordt. Bij de reguliere cursus volgt u 2 lesdagen training en wordt de theorie en praktijk gedurende deze lesdagen behandeld. Bij de cursus in combinatie met e-learning leert u zelf via een online omgeving de theorie. Daarnaast volgt u 1 lesdag om de geleerde theorie in de praktijk te oefenen.

Voor wie is de BHV-opleiding e-learning bedoeld?

De opleiding Bedrijfshulpverlener is bestemd voor personen die deel gaan uitmaken van een BHV-organisatie. Speciale voorkennis is niet nodig. Aangezien de theorie via de computer doorlopen moet worden is het wel raadzaam als de cursist enige affiniteit heeft met het werken op een PC.

Inhoud BHV-cursus E-learning

De Basis BHV-cursus volgt de richtlijnen en eindtermen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Het e-learningsprogramma is opgebouwd uit een 3-tal modules:

 • Eerste Hulp;
 • Basale Reanimatie;
 • Brand en Ontruiming.

In totaal duurt het gemiddeld 5 uur om de volledige e-learning te doorlopen. Iedere module is opgebouwd uit theorie, een kennistoets en een praktijksimulatie. Als alle onderdelen behaald zijn kan deelgenomen worden aan de praktijkdag. De praktijkdag vindt plaats in ons oefencentrum in Hedel, tussen ’s-Hertogenbosch en Zaltbommel.

Voor de Eerste Hulp maken we gebruik van de scenarioruimtes. Hier bootsen we realistische ongevalssituaties na.

Voor de Brand en Ontruiming maken we gebruik van inpandige blusruimtes voor natuurgetrouwe brandscenario’s met echt vuur. Hier leren cursisten omgaan met de brandslanghaspel en diverse andere blusmiddelen. Daarnaast voeren we hier een ontruimingsoefening uit en oefenen we de deurprocedure.

BHV en CCV Code 95 voor beroepschauffeurs

Helaas is het vanaf 2018 niet meer mogelijk om de uren van de BHV herhaling te registreren voor Code 95. Om u toch van dienst te kunnen zijn heeft Preventief speciale Code 95 nascholingsdagen ingepland.

BHV-opleiding e-learning open inschrijving

U kunt zich direct inschrijven voor de BHV-training in ons oefencentrum in Hedel.

BHV-cursus in-company en BHV-training op maat

Een Basis BHV-cursus op uw eigen locatie of helemaal op maat? Ook dat is mogelijk. Natuurlijk op een dag en tijdstip die u het beste uitkomen. De voordelen?

 • We stemmen de inhoud van de BHV-cursus af op uw specifieke bedrijfssituatie;
 • Cursisten oefenen in hun eigen werkomgeving;
 • Cursisten hebben geen reistijd.

 Waarom uw BHV-cursus bij Preventief?

 • 20 jaar ervaring in Veiligheidstrainingen en BHV-dienstverlening;
 • Vakbekwame BHV-docenten;
 • Prettige combinatie van theorie met veel praktijk;
 • Realistische trainingsomgeving met natuurgetrouwe scenario’s en gecontroleerde blusruimtes;
 • Heldere all-in prijs: e-learning, praktijkdag., diploma, lunch en consumpties inbegrepen.

Video

Middels onderstaande video krijgt u een indruk van hoe de e-learning eruitziet.

[/fusion_text][youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=MiEmxFe0P6A&t=40s” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””][/youtube]

Toon alle cursussen